Със своя блестящ завършек и фина текстура, покритието венецианска мазилка превъзхожда много традиционни стенни покрития и излъчва вечен чар. Със смес от гасена вар и мраморен прах венецианската мазилка постига красотата на полиран естествен камък, променяйки тавани и стени в произведения на изкуството. Тази техника датира от времето на Ренесанса.

С все повече майстори, които се квалифицират в тази техника, уникалните свойства на венецианската мазилка набират популярност. Любопитно ли ви е да внесете нотка древна италианска история в дома си? Тук ще ви дадем 5 причини, поради които трябва да инвестирате в нашите услуги за венецианска мазилка.

 

 

  1. Универсалност

Венецианската мазилка се счита за едно от най-адаптивните и гъвкави покрития. Може да се използва на всяка стена и таван, включително извити повърхности като колони и арки, както и:

  • Циментови плотове
  • Дърво
  • Гипсокартон
  • Тухлени стени
  • Плочки
  1. Устойчивост

С времето венецианската мазилка изсъхва до твърдостта на камък, което я прави изключително устойчива. Тя е гъвкава и разтеглива и следователно може да понесе последствия, които ще причинят напукване на други облицовки. Наред с това, когато има несъвършенства за поправяне, това става с малки или без разходи, тъй като участъците за ремонт са малки.

  1. Лесна поддръжка

Венецианската мазилка е еднан от най-лесните за поддръжка облицовки, тъй като има набор от предварително смесени пигменти, които издържат години, без да избледняват. Поради това почти няма нужда за боядисване. Също така се мокри и изсушава много лесно, така че дори външните стени се почистват без особени усилия. Позволявайки на водата да се изпарява и прониква лесно, венецианската мазилка избягва блокирането на вода, което може да бъде проблем при други мазилки.

  1. Вечна и неостаряваща

Въпреки че венецианската мазилка почти елиминира нуждата от допълнителна боя, тя е изключително съвместима и заменяема. Осигурява много гладка повърхност за боядисване и други модификации. С Майстор-Ремонт, дори с малко или никаква подготовка, можете да трансформирате детската стая в спалнята на тийнейджъра или да придадете на кухнята си вида, който винаги сте искали.

  1. Екологична опция

Всички съставки, използвани при направата на венециански мазилки, са нетоксични и естествени, плюс когато ги използвате като мазилка на 2 или 3 ръце, подобрява максимално качество на въздуха в помещението. Венецианската мазилка е направена от вар, който има много високо pH и по този начин действа като антибактериална повърхност, ограничавайки растежа на плесени и гъбички. Това е и лесен начин да добавите слой защита към домовете си, повишавайки ефективността на вашия климатик.

Надяваме се, че тези съображения ще ви помогнат при вземане на решение. С Майстор-Ремонт се наслаждавайте на спокойствието, че стените ви ще издържат повече от десетилетия без почти никаква поддръжка и че ще допринесете за безвредна среда без токсини. Ако търсите мазилки за вашия дом, ние ще ви помогнем да постигнете невероятни резултати.