Гипсокартонът е един от най-използваните материали в строителните работи, било то жилищни или търговски. Тук нека поговорим за ползите и предназначенията на гипсокартона в строителството.

Гъвкавост – В сравнение с други материали, гипсокартонът може да бъде монтиран като вътрешна стена във вашата сграда много по-лесно от другите опции. Конвенционалното нанасяне на мазилка може да отнеме седмица или повече, докато при ползването на гипсокартон, това може да се извърши в рамките на ден или два. Гипсовите панели могат са подходящи за най-различни работни среди, вариращи от складове до административни помещения. Нашите специалисти в maistor-remont ще завършат работата в предложените срокове, представяйки изключителен резултат.

Огнеустойчивост – много опасни материали се използват ежедневно за различни работни процеси. Но когато проектирате сграда, е изключително важно да вземете предвид фактора на горимост. Гипсокартонът е изключително устойчив на огън. Поради негоримото ядро, той забавя разпространението на топлина и огън. Всъщност, дори след пълно калциниране, гипсокартонът продължава да служи като топлоизолационна бариера. С ниска плътност на дима и нисък индекс на разпространение на пламък, гипсокартонът продължава ефективно да защитава сградата ви от пожар.

Звукоизолация – Ограничаване на прехвърлянето на нежелан звук в съседните райони е ключов фактор, който трябва да се вземе предвид при проектирането на сграда, особено търговска. Когато една компания конструира конферентната си зала непосредствено до производственото помещение, добре е да се гарантира, че стенните панели ще поемат целия нежелан шум, идващ отвън. Това е мястото, където гипсокартонът влиза в ролята си. С полистиреново ядро, гипсът върши чудесна работа за минимизиране на разпространението на звука.

Екологичност – Гипсокартонът не съдържа никакви токсични компоненти, няма негатично въздействие върху околната среда. Изолационните му свойства го правят енергоспестяващ. Много важно качество е способността му да „диша“.

Цена – В заключение, гипсокартонът е много удобна опция като стенно покритие в строителство на почти всяка сграда. Гипсът се използва често в строителството от векове. Тъй като е лесно достъпен и процесът е лесен, общата цена на продукта е изключително по-ниска. С високата си издръжливост, разходите за поддръжка са много ниски.

В maistor-remont използваме панели от гипсокартон в повечето от нашите обекти. Въпреки че не бихме го определили като идеалния материал за всяка стена, това е строителен материал с неопорими качества и ниска цена.