Готови ли сте да вдъхнете ново настроение на вашата спалня? Ще ви покажем как да го направите със Спокойна зора /Tranquil Dawn/, Dulux Color of the Year 2020.

Много от нас предпочитат по-спокоен подход към живота, работата и почивката. Спалнята е специално място за релаксиране, далеч от забързания света, така че нека ви помогнем да преобразите стаята си с настроение, което да ви подхожда.

1. Вкарайте природата с Tranquil Dawn

Просто и безпроблемно решение с един цвят цвят. Съчетайте цветовете на свежа пролетна сутрин с небесно зеления ни оттенък, Tranquil Dawn. Пастелният нюанс създава меко, изпълващо пространство. Боядисването на вашите стени и прозорци изцяло в един тон дава успокояващия ефект на пашкул. Носете естествения, свеж вид заедно с пищно зелено растение. Добавете пукнатини от цвят с розови възглавнички и допълнете Tranquil Dawn с морско синьо бельо, за да имитирате морско бягство.

Кои цветове?

Tranquil Dawn

2. Зарадвайте сетивата с ярка спалня

Енергизирайте пространството си с нюанси на розово и портокали. Маскирайте мини-функция в сходен тон за допълнителен интерес и боядисайте таблото на спалнята си в изгорял оранжев цвят за мебели. Възползвайте се максимално от светлината с Tranquil Dawn срещу прозореца. Нежният му и приглушен нюанс ще даде красив ефирен ефект, така че наистина ще можете да оцените началото на всеки ден. Използвайте смели форми с ретро аксесоари, пръчки от зелен декор за спалня и графичен текстил за модерен ръб. 

 

3. Ефирни тонове за минимална спалня

Постигнете успокояваща атмосфера за спокойна почивка. Използвайте дълбоки лилави и сини тонове за изтънчен вид. Защо да не опитате идея за релаксираща спалня, използвайки сплит ефект, за да придадете дълбочина на стаята си? Застелете спалното си легло със завивки в подходящи тонове, за да създадете усещане за преливане и въведете драмаичен акцент със свещ. Украсете се пестеливо, за да има дастатъчно пространство, в което да поставите мислите си в перспектива.

4. Изразете креативността си с богата есенна спалня

Оцветете стените си в разкошен нюанс – богатият оттенък на маслинено-зелената спалня е идеален за преливаща техника цвят-върху-цвят. Добавете усещане за височина с разкошно тъмно розово през горната част на стените. Изразете себе си, като разкажете история със своите вещи. Оцветете страните на прозореца си в Tranquil Dawn за ярка и ефирна основа, за да наподобите ценно изкуство или пощенска картичка. Получете усещането за лукс чрез различни текстури – комбинирайте кадифе, лен и памук за удобна почивка.